Fiscaal

Wil je weten én begrijpen waar je aan toe bent als het gaat om te betalen belastingen? We helpen je graag om het inzichtelijk te maken. Daarnaast kan goed belastingadvies je veel geld besparen. Als we bij het nakijken van de jaarrekening of bij een belastingaangifte een mogelijke belastingbesparing of winstoptimalisatie signaleren, hoor je het ook.

De fiscale regels voor media en culturele instellingen wijken vaak af van de algemene regels; ook voor de belastinginspecteur is dit domein geen gesneden koek. We zijn creatief op ons terrein en komen met gerichte oplossingen. Onze kennis is altijd up-to-date is en we zijn gefocust op culturele en entertainmentsector; we lopen vooruit op nieuwe ontwikkelingen. Vanuit ons internationale netwerk kunnen we ook assisteren bij het vinden van de juiste adviseur in het buitenland. Hoe hoog is de withholding tax in Brazilië of Australië? Moet ik me als culturele organisatie aanmelden bij de Amerikaanse IRS als ik daar met mijn gezelschap een optreden geef en hoe zit het dan met de btw?

We hebben als kantoor een convenant met de Belastingdienst voor het HT. Dit betreft Horizontaal Toezicht, waarbij we gezamenlijk met jouw onderneming en de belastingdienst afspraken maken over de kwaliteit en integriteit van de ingediende aangiften. Hierdoor krijg je een bepaalde voorkeursbehandeling waardoor belastingaangiften veel sneller worden afgehandeld en is er directere en snellere toegang tot de belastinginspecteur bij vooroverleg of vraag.

AANGIFTEN

De aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting stellen we zorgvuldig voor je samen. Benieuwd welke keuzes je hebt met het oog op je belastingaangiften?

ADVISERING

Wij bieden begrijpelijke uitleg van vakkunstige oplossingen. Zodat je weet waar je aan toe bent omdat je niet te veel belasting wilt betalen. Ook voeren we geregeld een fiscale scan of due diligence uit naar de btw, loonheffingen of vennootschapsbelastingaspecten van culturele organisaties en instellingen.

BEGELEIDING BELASTINGCONTROLE

Schrik je van een controle door de Belastingdienst? Dat is meestal niet nodig. In redelijkheid en goed overleg komen we tot optimale resultaten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie