Media & Entertainment

Als bedrijf in de media- en entertainmentsector zal je ervaren hebben dat je niet alleen te maken hebt met snel veranderende marktomstandigheden waar je steeds op moet inspelen met strategische keuzes. En dat je daarnaast te maken hebt met specifieke wet- en regelgeving die geregeld om aanpassingen in je administratieve organisatie vraagt.

In deze sector heb je te maken met complexe projectadministraties, de btw-afrekening rond subsidies, internationale verschillen in de afrekening van royalty’s, distributie en licenties, bartering, specifieke regelgeving voor artiesten of beroepssporters en met internationale aspecten zoals dubbele belastingheffing en withholding tax.

Met Kamphuis en Berghuizen richten we ons sinds de oprichting van ons bedrijf op deze sector; we hebben veel kennis en ervaring opgedaan met operationele én strategische vraagstukken, die ook nieuwe klanten weer ten goede komt. Onze focus houdt ons scherp, ook bij nieuwe ontwikkelingen.

Producenten

We ondersteunen kleine en middelgrote film- en televisieproducenten en adviseren hen over complexe projectadministraties en specifieke wet- en regelgeving voor de winstneming bij producties.

Mediabedrijven

Met jarenlange ervaring in de media, waarbij de ontwikkelingen op de voet gevolgd worden, kunnen we mediabedrijven uitstekend adviseren. Distributie regeert! Hoe ga je daarmee om?

Artiesten, presentatoren en musici

Als artiest, dirigent, regisseur, acteur of presentator werk je vaak als zelfstandige. We weten alles van de snel wisselende, complexe fiscale wetgeving en van de artiestenregeling. Hoe zorg je ervoor dat je inkomsten niet te zwaar belast worden?

Dj’s

We adviseren veel dj’s die tot de grootsten in de wereld behoren. De specifieke kennis daarvoor is bij ons volop aanwezig, evenals het internationale netwerk. We helpen jou als artiest in ieder land met de belastingheffing.

Omroepen

Omroepen hebben dalende inkomsten en zijn genoodzaakt tot kostenbesparingen. We zijn goed bekend met de Mediawet en kunnen je adviseren hoe nieuwe uitdagingen vol vertrouwen aan te gaan.

Boekingskantoren

Ook als boekingskantoor heb je te maken met de specifieke fiscale wet- en regelgeving voor artiesten. We kunnen je ondersteunen en adviseren.

CBO’s

We ondersteunen en adviseren collectieve beheersorganisaties voor auteursrechten en naburige rechten (CBO’s) bij hun activiteiten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie